Betonklinkers: kwalitatief zeer sterke bestrating
Een betonklinker wordt gemaakt van cement, grind en zand. Door kleurstoffen toe te voegen aan dit mengsel krijgt de betonklinker zijn kleur, zoals antraciet of rood. Soms worden er naast de standaard ingrediënten ook andere stoffen toegevoegd om de kwaliteit van straatklinkers te verbeteren. Hierbij kun je denken aan het tegengaan van kalkuitbloei of het sterker maken van de betonklinker.

Waarvoor gebruik je BKK klinkers?
Betonklinkers zijn geschikt voor diverse doeleinden. Ze zijn bestand tegen zware belasting, door bijvoorbeeld auto’s, maar voeren ook het regenwater erg snel en gemakkelijk af. Betonstraatstenen worden daarom gebruikt voor de volgende bestratingsprojecten.
Met betonklinkers leg je daarnaast ook makkelijk een grote oppervlakte aan, zoals een parkeerterrein of een plein. Omdat BKK beton klinkers in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, kunnen ze ook gebruikt worden om markeringen in het wegdek mee aan te duiden.
Legverbanden voor betonklinkers
Je kunt betonklinkers op meerdere manieren neerleggen. Deze legverbanden of legpatronen kunnen een bepaalde sfeer creëren en hebben dus invloed op hoe de oprit, het terras of het tuinpad er uiteindelijk uit komt te zien.

Wat is het verschil tussen BKK en gebakken klinkers?
Hoewel het soms moeilijk te zien is, zitten er wel degelijk grote verschillen tussen BKK klinkers en gebakken klinkers. Deze verschillen kunnen de doorslag geven bij het kiezen van je bestrating en daarom is het goed om te weten wát deze verschillen zijn.
- Materiaal;Een betonklinker wordt gemaakt van beton, een gebakken klinker van klei.
- Onderhoud; Een betonklinker is gevoeliger voor alg en mos dan een gebakken klinker.
- Kleurvastheid; Een betonklinker behoudt niet voor altijd zijn kleur, een gebakken klinker wel.
- De prijs; Een betonklinker is over het algemeen een stuk goedkoper dan een gebakken klinker.
Welke betonklinker moet je kopen?
De betonklinkers in ons assortiment beginnen bij een dikte van 6 centimeter. Dat maakt iedere BKK betonklinker die wij aanbieden geschikt voor het belasten met voertuigen. Dat betekent dat je al onze betonstraatstenen zou kunnen gebruiken voor het aanleggen van een oprit. Natuurlijk kun je ze ook gewoon in je tuin leggen, bijvoorbeeld om een terras of tuinpad aan te leggen
Ons assortiment betonklinkers bestaat uit klinkers van twee leveranciers, namelijk Excluton en Tuinvisie. Ben je dus op zoek naar betonklinkers van een bepaalde fabrikant? Neem dan vooral een kijkje tussen de assortimenten stenen en klinkers van beide leveranciers. Daarnaast verkopen wij niet alleen betonklinkers. Bekijk eens ons aanbod in huismerk stenen, trommelstenen, gebakken klinkers en H-klinkers. Deze stenen geven jouw stukje bestrating ook een elegante uitstraling.
Goedkope betonklinkers kopen?
Ben je op zoek naar betonklinkers, maar zoek je wel de goedkoopste variant? Dan is het verstandig om niet naar series als de Tremico of Abbeystones te kijken, maar gewoon te kiezen voor één van de volgende formaten: Betonklinkers 6 cm, Betonklinkers 7 cm, Betonklinkers 8 cm of Betonklinkers Waalformaat.
De afmetingen van betonklinkers
Betonklinkers zijn er in verschillende diktes, maar ook in verschillende groottes. Veel van deze groottes hebben een naam gekregen, zoals dikformaat. Toch is het wel handig om te weten wat deze afmetingen precies zijn. Dit zijn de formaten die wij verkopen, met daarbij de afmetingen.
Naast deze afmetingen bieden wij ook de Bisschopsmutsen en Halve Betonklinkers aan. Deze speciale betonstraatstenen worden gebruikt om de randen recht en strak te maken. Reken eenvoudig uit hoeveel betonklinkers je per m² nodig hebt!
Witte uitslag op betonklinkers
Het kan zijn dat je betonklinker na verloop van tijd onverhoopt witte uitslag krijgt. Dit is kalkuitbloei. Geen paniek, want hoewel klinkers van beton gevoelig zijn voor kalkuitbloei, verdwijnt deze witte uitslag vanzelf weer. Meer weten over hoe kalkuitbloei ontstaat én verdwijnt? Lees dan ons kennisbankartikel.
Alles weten over betonklinkers?
Wil je alles weten over betonklinkers? Dan raden wij aan om voor de aanschaf ons Verwerkingsadvies voor Stenen en Klinkers te lezen, net als ons artikel over Oerplekken op Betonproducten.
Kom je er niet uit?
Heb je een vraag over één van onze betonstraatstenen of weet je gewoon niet welke betonklinker je moet kiezen voor jouw project? Neem dan contact op met één van onze verkoopspecialisten. Zij helpen je graag verder met al jouw vragen over bestrating.