Maak gebruik van de veelzijdigheid van SLS hout
De afkorting SLS dankt haar naam aan haar afkomst. Het hout is namelijk afkomstig uit Scandinavië en betekent voluit Scandinavian Lumber Standard.
Naast SLS wordt er ook vaak gesproken over CLS hout. Deze afkorting van CLS hout staat voor Canadian Lumber Standard. Zoals deze naam ook al doet vermoeden, komt het hout uit Canada en Noord-Amerika.
SLS hout / CLS hout
Beide soorten vurenhout worden voor dezelfde toepassingen gebruikt en zijn van exact dezelfde kwaliteit. SLS / CLS hout is altijd van goede kwaliteit en heeft weinig noesten, waardoor het zeer geschikt is voor zichtwerk.
CLS hout valt dus onder dezelfde houtsoort en onder de categorie vurenhout, alleen de afkomst is verschillend. Het verschil tussen SLS en CLS hout is dat het SLS hout uit Scandinavië minder snel groeit en daardoor een dichtere structuur heeft. Dit betekent dat er minder snel, en kleinere noesten in het hout voorkomen dan bij CLS hout.
De voordelen van SLS hout
De toepassing van SLS hout brengt vele voordelen met zich mee. Een van de positieve eigenschappen van Vuren SLS is de altijd mooie, gladde afwerking. Hierdoor is het uiterst geschikt voor toepassing in zichtwerk. Bovendien is het hout relatief licht én eenvoudig te verwerken. Daarnaast is het hout ook nog eens betaalbaar. Zo heb je al SLS hout vanaf 1,87 euro per m¹*.
*prijs januari 2025 (incl. BTW)
Meest gebruikte maten vuren SLS
Vuren SLS is standaard uitgevoerd in een dikte van 38 mm. De breedte van SLS hout verschilt, maar de meest gebruikte maten vuren SLS zijn 38x89, 38x140 en 38x235 mm. De kleinste afmeting in ons assortiment, de 38x89 mm, wordt vaak gebruikt bij het maken van wanden. SLS hout met een afmeting van 38x140 mm wordt vaak ingezet als dakbalk, net als de 38x120 mm. De 38x235 wordt tot slot veel toegepast bij verschillende vloerdelen en voor raamwerken, deuren of meubels.
SLS hout kopen?
Je bestelt SLS hout eenvoudig via onze website. Bekijk ons complete assortiment en bestel! Heb je toch eerst advies nodig over SLS of andere hout- en plaatmaterialen? Onze productspecialisten staan je graag te woord!
Op zoek naar meer informatie? Algemene informatie lees je ins ons artikel: 'Wat is vurenhout?' Voor meer informatie over houtskeletbouw en de voor- en nadelen lees je onze kennisbank: "Houtskeletbouw: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?" Daarnaast is voor jouw project wellicht de sterkteklasse van hout van belang, lees daarvoor ons kennisbankartikel: "De sterkteklasse van hout."
Al ons SLS hout is FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat je vurenhout koopt afkomstig uit duurzame bossen.
Vraag het de specialist!
Andere populaire vurenhout producten!