Isoleer jouw muren voor meer wooncomfort en een lagere energierekening!
Een van de belangrijkste isolatievormen voor een woning is muurisolatie. Als de muren van jouw huis niet goed geïsoleerd zijn, kan er tot wel 20% warmte uit je huis verdwijnen via de muur. Een goed geïsoleerde muur levert dan ook minder warmteverlies op, waardoor je wooncomfort omhooggaat en je energierekening omlaag! Een muur isoleren is daarnaast ook nog eens goed voor het milieu, want je hoeft minder te energie te verbruiken.
Welke soorten muurisolatie zijn er?
Een muur isoleren kan op meerdere manieren. We onderscheiden 3 verschillende soorten manieren om je muur te isoleren:
Spouwmuurisolatie
Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Gaat het om renovatie? Dan wordt dit vaak gedaan met wol of isolatieparels. Deze vorm van muurisolatie kan alleen bij een bestaande woning die gebouwd is ná 1930. Daarvoor hadden woningen nog geen spouwmuren.
Ons assortiment bevat diverse producten voor spouwmuurisolatie bij nieuwbouw. Hier worden vaak isolatieplaten toegepast. Hierover lees je alles in ons kennisbank artikel “welke spouwmuurisolatie bij nieuwbouw”.
Binnenmuur isolatie
Bij het isoleren van een binnenmuur onderscheiden we 3 verschillende soorten: Onder het isoleren van een binnenmuur verstaan we alle mogelijke vormen van isolatie aan de binnenkant van een pand. We onderscheiden 3 soorten muurisolatie via de binnenkant:
- Voorzetwand isolatie
Dit wordt veel gedaan bij woningen vóór 1930. Deze woningen hebben namelijk geen spouwmuur.
- Scheidingswand isolatie: Ga je twee kamers scheiden? Dan kies je deze vorm van muurisolatie. Bij deze manier van binnenmuur isolatie wordt vaak geluidsisolatie gekozen.
- Badkamerisolatie: Bij deze muurisolatie is het van belang dat warmte binnenblijft en vooral dat je vocht- en condensvorming tegengaat.
Muurisolatie via de buitenkant
Bij het isoleren van een muur vanaf de buitenkant wordt vaak een isolatiemateriaal tegen de gevel gemaakt en vervolgens weer opnieuw bekleed met steenstrips, hout of pleisterwerk. Muurisolatie langs buiten is erg ingrijpend voor de uitstraling van je gevel, maar je behoudt de ruimte in jouw woning. Dit wordt ook wel buitengevelisolatie genoemd.
Meer informatie over buitengevelisolatie
Wat kost muurisolatie?
Spouwmuurisolatie is over het algemeen de voordeligste manier van isoleren. Dit is alleen niet altijd mogelijk of voldoende. De kosten voor muurisolatie bij nieuwbouw zijn afhankelijk van het materiaal dat wordt gebruikt. Je ziet EPS, glaswol, PIR, Resol, Steenwol, Vlas en XPS gebruikt worden voor deze vorm van isolatie. De exacte prijs hangt daarnaast ook af van de gekozen dikte. Weet je wat je nodig hebt voor jouw project? Zet dan alle benodigde producten in de winkelwagen en je ziet direct een goede inschatting van de kosten voor muurisolatie!
Kan ik subsidie krijgen voor muurisolatie?
Het is mogelijk om subsidie te ontvangen voor het laten isoleren van je muren. Hiermee kun je besparen op de kosten. Dit is echter alleen mogelijk wanneer je de muurisolatie laat plaatsen door een specialist. Wil je meer weten over de voorwaarden voor subsidie? Lees dan ons kennisbankartikel: ‘Subsidie voor de isolatie van je woning.’
Welke Rd-waarde voor muurisolatie moet ik behalen?
Muurisolatie wordt in de subsidieregeling gevelisolatie genoemd. Hiervoor geldt dat je een minimale Rd-waarde van 3,5 moet toevoegen. Het materiaal dat je wilt gebruiken moet daarom minimaal die Rd-waarde hebben. Wil je optimaal isoleren? Kies dan voor een minimale Rd-waarde van 4.
Welke dikte muurisolatie heb je nodig om subsidie voor muurisolatie te ontvangen?
4 redenen om te kiezen voor isolatieplaten aan je muur
Het isoleren van een muur kent vele voordelen. Met name bij huizen die gebouwd zijn voor 1991 is een grote winst te behalen als het bijvoorbeeld gaat om de isolatiewaarde van muren. We sommen de 4 belangrijkste voordelen voor je op:
- Warmte wordt beter vastgehouden;
- Besparen op uw energierekening;
- Hoger wooncomfort;
- Woningwaarde stijgt.
Zijn er ook muurisolatie nadelen?
Aan het isoleren van een muur zitten eigenlijk geen nadelen. Het enige te noemen “nadeel” is dat muurisolatie kosten met zich meebrengt. Deze kosten verdien je echter op korte termijn al terug, doordat je zal gaan besparen op je energierekening. Muur isolatie verdient altijd zijn prijs terug. Door te bestellen bij Sleiderink profiteer je daarnaast ook nog eens van de scherpste muurisolatie prijs! Wacht dus niet langer en bestel jouw isolatieplaten voor de muur nu direct in de webshop.
Muurisolatie vergelijken
Er zijn verschillende soorten isolatie voor een muur verkrijgbaar. In onderstaande tabel staat duidelijk aangegeven wélke producten je kunt gebruiken voor welke toepassing.