Bespaar energie en geniet van comfort met vloerisolatie!
Vloerisolatie kent meerdere belangrijke voordelen. Zo zorg je er met een geïsoleerde vloer voor dat je geen last hebt van kou die omhoog komt. Een ander voordeel van vloerisolatie is het besparen op de energierekening. Je zorgt er namelijk voor dat er minder warmte verloren gaat, wat betekent dat er minder energie geleverd hoeft te worden om je woning op te warmen. Bovendien voorkom je dat vocht en dus schimmels een kans krijgen. De wijze waarop je de vloeren van jouw woning gaat isoleren, is afhankelijk van:
- Het soort vloer;
- Het aan- of afwezig zijn van een kruipruimte.
Extra subsidie voor isolatie in Groningen
Ben jij woningeigenaar in Groningen of Noord-Drenthe? Dan kun je mogelijk tot wel 100% subsidie voor isolatie ontvangen. De Rijksoverheid heeft hiervoor maar liefst € 1,5 miljard beschikbaar gesteld. Met deze regeling wil de overheid mensen met aardbevingsschade ondersteunen, woningen versterken en de ereschuld aan de regio inlossen. Bekijk nu alle voorwaarden en ontdek of jij in aanmerking komt voor deze extra subsidie!
Bekijk voorwaarden voor subsidie isolatie Groningen!
Welke soorten vloerisolatie zijn er?
Bij vloerisolatie is onder andere het soort vloer dat je hebt van belang voor het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen vloerisolatie voor een betonvloer en vloerisolatie voor een houten vloer.
Welk isolatieplaten zijn geschikt voor een vloer?
Isolatieplaten zijn het meest geschikt voor vloerisolatie. Welke vloerisolatie platen je het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van je woonsituatie. Behalve dat het type vloer bepalend is voor het isolatiemateriaal, is het ook van belang of je wel of geen goed toegankelijke kruipruimte hebt. Dit bepaalt namelijk mede of je het beste van boven of onder je vloer kunt isoleren.
- EPS vloerisolatie kan voor alle toepassingen gebruikt worden.
- Glaswol – en vlas gebruik je voor het isoleren van je vloer via de onderkant.
- Moet jouw isolatie drukvast zijn, dan kun je XPS gebruiken voor vloerisolatie van bovenaf.
- Voor het isoleren van een houten vloer is steenwol erg geschikt.
Vloerisolatie via de kruipruimte
Het isoleren van de vloer is het meest effectief via de kruipruimte. Je behaalt hierdoor namelijk een hogere isolatiewaarde. Ook zijn de kruipruimte isolatie kosten lager dan wanneer je de vloer op een andere wijze gaat isoleren. Indien je een kruipruimte hebt met een minimale hoogte van 50 centimeter, raden wij dan ook zeker aan je vloer via deze ruimte te isoleren. Vloerisolatie vanuit de kruipruimte wordt gerealiseerd door isolatieplaten tegen het plafond van de kruipruimte, en dus de onderkant van de vloer, aan te brengen. Wanneer je via de kruipruimte gaat isoleren, zijn er wel een aantal dingen waar je op dient te letten:
- Houd de ventilatiegaten vrij om eventuele vochtproblemen te voorkomen.
- Isoleer het kruipluik ook, zodat er geen warmte verloren gaat.
Vloerisolatie zonder kruipruimte
De kruipruimte is niet altijd goed begaanbaar. In het geval van een kruipruimte die maximaal 35 centimeter hoog is, is het niet erg comfortabel om vanuit deze ruimte te isoleren. In dit geval is het dus raadzaam om een andere werkwijze te hanteren, namelijk het isoleren van bovenaf. Ben je toch al van plan een nieuwe vloer te leggen, dan is dat een goed moment om je vloer te laten isoleren.
Welke dikte vloerisolatie heb je nodig om subsidie voor vloerisolatie te ontvangen?
Ga je je vloer isoleren en heb je heb je recht op subsidie? Voor subsidie vloerisolatie geldt dat je minimaal 20 m² moet isoleren en je krijgt subsidie tot maximaal 130 m². Daarnaast moet je ook aan een minimale isolatiewaarde voldoen. Voor vloerisolatie geldt dat je minimale Rd-waarde van 3,5 [m² K/W] moet toevoegen. In onderstaande tabel zie je welke dikte je minimaal van welk product nodig hebt om tot deze minimale Rd-waarde te komen.
Je leest alles over subsidies in onze kennisbank: 'Subsidie voor de isolatie van je woning.'
Vloerisolatie kopen?
In ons assortiment vind je diverse materialen voor het isoleren van je vloer. Weten wat de vloerisolatie opties zijn en welk materiaal geschikt is voor welke toepassing? Raadpleeg dan nu onderstaande keuzehulp!
Wat mag vloerisolatie kosten?
Wat het aanbrengen van vloerisolatie kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het te isoleren oppervlak en de wijze waarop je dit gaat doen. De vloerisolatie prijs verschilt ook per product en afmeting. Wij hanteren altijd de scherpste prijzen, waardoor je bij ons nooit teveel betaalt! Wil je voor je gaat bestellen toch eerst meer informatie over de verschillende soorten en prijzen? Onze productspecialisten helpen je graag op weg!
Vraag het de specialist